***MÁR ÁTUTALÁSSAL IS VÁSÁROLHAT!*** Telefon: +36 1 408 8400 E-mail: info@carbonvanes.ie

DVP SB25 vákuumszivattyú, beragadt szénlapát!

Frissen beszerelt SB25 vákuumszivattyú, kompresszor üzemmódban 0,6 bar túlnyomásig üzemeltethető, viszont zajos volt.

Az alkalmazás egy golf klub szennyvízkezelő rendszerének a levegőztetése. Korábban egy Rietschle kompresszort használtak, viszont utóbb annyira sérült, hogy a javítása már gazdaságtalan volt. 

DVP SB25 szénlapatok

A kompresszor megbontásra került a helyszínen, mert nem tartalmaz sok alkatrészt elvégezhető egy ilyen kisebb beavatkozás műhely nélkül is. Meghallgattam a kompresszort valóban fura hangja volt, mintha a lapátok nem működtek volna megfelelően. Vagyis egy szénlapát be lehet ragadva. 

A bontás teljes mértékben visszaigazolta a feltételezésemet. 

DVP SB25 vákuumszivattyú beragadt szénlapát

Egy szivattyú lapát beragadt, illetve a levegőszűrőn volt enyhe rozsa nyoma, ami érdekes jelenség. A kompresszor egyenesen dolgozott a rendszerre minden védelmi elem, visszacsapó szelep, manométer nélkül, bár erre a témára később szeretnék visszatérni egy külön bejegyzésben. 

DVP SB25 nedvesség nyoma

A beragadt szénlapát egyáltalán nem akart kézzel mozdulni, így kiütöttem a helyéről egy szerszámmal. Látható volt a nedvesség nyoma a lapáton illetve a rotor sliccen belül, kis vakrozsda okozta a beragadást. Megtisztítva a szénlapát már megfelelően mozgott a rotor sliccben a szivattyú még a régi lapáttal is elindítható volt, annak ellenére hogy a lapát alsó sarka a kiütéstől sérült. Egy DVP K9801025 szerviz készlettel, melynek tartalma a szénlapát készlet (4 db 3301016)  és a levegőszűrő (1 db 1801036) a kompresszor ismét üzembe állt. 

Az alkatrészek cseréje nem tart tovább, mint 15 perc 

DVP SB25 vákuumszivattyu alkatrészek

A képeket átnézve egy laikus szemlélő is rájön, hogy valami visszakerült a kompresszor üzemű szivattyúba, ami a problémát és a beragadást okozta. Ezekre a kérdésekre vissza térek egy következő bejegyzésben, mert mint utóbb kiderült, még meglévő hálózatok is hiányosak a biztonsági elemektől. Sajnos ez a szivattyúkra, kompresszorokra is rossz hatással van. Partnereinket tájékoztatni kell, milyen kiegészítőkre van szükség a berendezések üzemeltetéséhez. 

 

Látogasson vissza a következő bejegyzésre Minimális kiegésztők szárazüzemű rotációs kompresszorhoz szennyvízkezelési alkalmazásban