***MÁR ÁTUTALÁSSAL IS VÁSÁROLHAT!*** Telefon: +36 1 408 8400 E-mail: info@carbonvanes.ie

Mi az a szénlapát? Szénlapát vákuumszivattyúhoz, kompresszorhoz.

A szén régóta a gépipar egyik fontos terméke, alapanyagként és alkatrészként is. Jó kopó egyben önkenő tulajdonságai miatt miközben hőtűrő, teljes mértékben megfelelő, mint vákuumszivattyú lapát. Természetesen a vákuumszivattyúkhoz hasonló kompresszorok is azonos szénlapáttal kerülnek gyártásra, mert hajlító szilárdsága magas.

Száraz szénlapátos vákuumszivattyúk, kompresszorok és szívó/nyomó (kombinált) szivattyúk a nyomdaipar, csomagoló ipar, élelmiszeripar részére kerülnek gyártásra a folyamatosan kopó grafitlapáttal. Miközben a rotor 1500 1/perc fordulattal forog excentrikusan elhelyezve egy henger házban a lapátok fel-le mozognak a rotor sliccekben. A rendszer a centrifugális erőt használja vákuum vagy nyomás előállításra, olajmentesen önkenő szénlapáttal. A szállított közeg többnyire levegő, nem korrozív, száraz levegő. 

Ezek a szivattyúk száraz kenésűek, ami azt jelenti, hogy a szénlapátok magassága folyamatosan kopik és a lekopott finom részecskék végzik az önkenést. Mivel üzemeltetés közben folyamatosan kopnak a szivattyúlapátok, egy bizonyos minimum méret elérését követően cserélni szükséges. Ellenkező esetben eltörhetnek és nagyobb ségülést okoznak a szivattyúban.

Határzottan javasoljuk, hogy az új szénlapát instalálását követő 3000 üzemóra elteltével ellenőrizze a lapát magasságát és szükség esetén cserélje. Ha nem szükséges a csere,  javasoljuk további 1000 (vagy kevesebb) üzemóránként az ellenőrzést megismételni. 

A vákuumszivattyú szénlapát nem a szíve a berendezésnek viszont nevezhetjük a vérnek. Nélküle a szivattyú vagy a kompresszor elgyengül. :-) Cserélje ha szükséges!

Szenlapat.hu különböző méretben és formával gyárt szénlapát termékeket akár méretigény alapján is egyedi specifikációra. Legfontosabb termékünk alternatív szénlapát a főbb vákuumszivattyú és kompresszor márkákhoz, mint pl. Becker, Busch, DVP, Rietschle, Fezer, Heidelberg, Schmalz, Orion. 

Szénlapátjaink gyártáshoz kizárólag a legjobb (Made in EU) alapanyagokat használjuk. Ez a minőségi fogadalmunk!

Következő téma: Szénlapát anatómia